torstai 29. tammikuuta 2015

Kaasojen pukuja etsimässä..ei aina niin helppoa




        Kaasojen pukuja metsästämässä.. ei aina niin helppoa.

Aloitimme hyvissä ajoin lokakuussa loppukesän häitä varten. Valmistauduimme innolla lauantai aamuun, jolloin menisimme hankkimaan kaasoille puvut. Kaksi tyttöä ja morsian oli mukana. Kolmas kaaso ei tällä kertaa ehtinyt mukaan, mutta eiköhän hänellekin puku löytyisi, kunhan ensin kävisimme mallistot läpi. Meillä oli tarkka suunnitelma, että käymme vain 2 eri juhlapukuliikkeessä ja jos sopivat puvut löytyvät, hankimme ne saman tien. Kuinkas sitten kävikään…

Ensimmäisessä liikkeessä silmät sokaistuivat ihanista puvuista. Wau! ihania värejä, paljon pitsiä ja paljon blingiä. Mutta meidän piti muistaa, että kyseessä on maalaisromanttiset vintage-puutarha häät, johon oli löydettävä teemaan sopivat puvut. Olimme yhtä mieltä siitä, että shifonki oli sopiva materiaali ja väreinä tulisi olla persikka, oranssi, nude ja ”blush”. Tuo blush kutsuttakoon sitä  sitten haalean vaaleanpunaiseksi tai puuterinväriseksi osoittautui kaasoille sopivaksi väriksi. Ensimmäiset puvut näyttivät ihastuttavilta, mutta kun sitten tarkemmin tarkastelimme pukuja niin jostain syystä niissä olikin aina jotain pientä korjattavaa..milloin värit eivät mätsänneetkään toisiinsa, milloin puku olikin liian avonainen tai ei sitten istunutkaan lantiolta. Toinen kaasoista löysi itselleen ihastuttavan puvun, mutta päätimme vielä vilkaista viereisen liikkeen pukuja, jospa sieltä löytyisi molemmille sopiva puku. Ja löytyihän sieltä, ainankin toiselle. Puuterin värinen puku istui tytöille hyvin, mutta he päättivätkin sitten, että olisi parempi, jos kummallakin olisi eri puku, kunhan värit sopisivat toisiinsa. Tytöt päättivät vielä odottaa. Varasin heille uuden sovitusajan parin viikon päähän. 

Uusi yritys. Olimme taas samalla kokoonpanolla sovittamassa jo kerran kokeiltuja pukuja. Mielitietyksi näytti valikoituvan shampanjan värinen blingi puku. Blingiä tosin oli liikaa, mutta morsian sanoi sen olevan ihan ok. Kesken sovituksen morsiamelle tuli puhelu. Katse oli hätääntynyt ja värikin oli paennut tytön kasvoilta. Katselin morsianta miettien kuka oli soittanut,  kunnes tajusin. Kuulin sanoneeni morsiamelle, että älä sano mitään, älä kerro mitään. Nyt katsotaan puvut valmiiksi. Lapsukaiset ovat hoidossa, yhteinen sovitusaika saatu viimeinkin sovittua. Kaaso tuli uuden puvun kanssa korokkeelle. Sitten en enää voinut hillitä itseäni ja kyyneleet valuivat pitkin kasvojani. Myyjät katsoivat hämmästyneenä mutta luulivat kyyneleideni syyksi olevan se, että kaaso näytti niin kauniilta pitkässä puvussaan. Morsiamen puhelun synkkä viesti oli se, että lähiomainen perheessä oli menehtynyt täysin yllättäen. Puvut jäivät tälläkin kertaa ostamatta, sillä meidän oli kiirehdittävä kotiin, jotta voisimme täysin käsittää tämän suruviestin. Suru on suuri ja kaipaus täyttää sydämen. Uulan kunniaksi tytöt kuitenkin pukeutuvat juhlaan kauniisiin kaason pukuihin ja kunnioittavat näin myös Uulan muistoa. Näin Uulakin saa olla läsnä vaikka emme häntä pystykään käsin koskettelemaan.

Nyt eletään jo tammikuuta. Toinen kaasoista osti kolmannesta liikkeestä shampanjan värisen pitsi unelman. Myös toinen puku, blushin värinen, kapealinjainen puku on katsottu valmiiksi. Kolmas kaaso ja morsian menevät viikonloppuna etsimään muihin pukuihin sopivaa pukua. Sitten kaasojen pukuhankinnat ovatkin valmiina ja voimme vain odottaa kesää ja tulevia häitä. Varasin tosin tytöille jo kesäksi ompelijalta ajat, jotta saavat puvut oikean mittaisiksi.

Nämä kaasot olivat päättäneet tehdä pukuhankinnat nopeasti mutta aina se ei ole niin helppoa. Ensimmäisellä kerralla kaasot eivät osanneet päättää pukujen paljoudesta.  Toisella kerralla epäonni oli matkassa mukana. Kolmas kerta toden sanoo..nyt puvut ovat viittä vaille hankittuna.

Englannissa törmäsin Maids To Measure yritykseen, joka tekee kaasoille mittatilauksesta puvut. Formaatti on mitä mainioin. Varaat ajan koko porukalle. Samalla, kun kerrotte toiveenne, voitte juoda lasin skumppaa ja nauttia pientä makeaa. Jokaiselta kaasolta, morsisuneidolta otetaan mitat ja käydään läpi pukumalleja. Näin jokainen saa juuri itselleen ja omaan vartaloonsa sopivan puvun. Yhteinen väri tai värit voidaan päättää yhdessä. Näin kaikki puvut saadaan sopimaan yhteen. Suosittelen! Tälläista formaattia kaivataan tänne meillekin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti