tiistai 1. maaliskuuta 2016

Jääprinsessa ja Frozen synttärit


                    Lastenjuhlat – Jääprinsessa ja Frozen synttärit


Pakkanen pakkui ulkona ja kirsikkapuut olivat peittyneet upeaan lumiverhoon. Pieni vaaleatukkainen lettipää hyöri ympärilläni ja huudahteli ”mummi, mummi, ulkona sataa lumihiutaleita!” ”Mummi, minä olen Frozen prinsessa.” Siitä se sitten alkoi. Päätettiin pitää Frozen synttärit.



Mummilla oli juhlavarastossa jo syksyllä hankittuna ihania talviaiheisia Frozen lautasia, mukeja ja servettejä. Ei ollut vaikea arvata, että Frozen elokuvasta tulisi menestys. Elokuva on valloittava, seikkailuhenkinen ja ihanan talvinen lumihiutaleineen. Pienet tytöt samaistuvat helposti  Prinsessa Annaan ja Prinsessa Elsaan, niin meidänkin pikkuinen tyllerö ja pieni pallerokin.



Juhlakauden kiireiden sekä joulutohinoiden vuoksi mummi ei ehtinyt etsiä kaupasta lumihiutaleita. Joulun pyhien jälkeisenä päivänä kaikki lumihiutaleet olikin jo myyty pois. Mistähän niitä lumihiutaleita nyt saataisiin Frozen juhliin, mietti mummi kuumeisesti ja asteli samalla askarteluliikkeeseen. Sieltä onneksi löytyi tarvikkeita lumihiutaleiden tekemiseen. Seuraavana päivänä kotona leijailikin turkoosin erisävyisiä hileitä ja ”timanteja”. Sotku oli aika mahdoton mutta nyt lumihiutaleet kimaltelivat kauniisti pöydän yläpuolella olevassa lampussa.  Jotakin kuitenkin puuttui. Mummi oli nähnyt satumaisen kauniin, läpinäkyvän lumihiutaleen kaupan hyllyllä silloin jo kauan ennen joulua. Tuumasta toimeen..mummi soitti Weiste Oy:lle, joka valmistaa suomalaisia joulukoristeita ja kyseli oliko heillä tietoa mistä lumihiutaleita voisi vielä saada. Sieltähän niitä löytyi. Ensi syksyn uudet mallit olivat jo tulleet ja ne olivat täydellisiä Frozen juhliin. Malliston nimikin taisi olla Frozen. 




K.A.Weiste oy on Euroopan johtavia ja vanhimpia joulukoristevalmistajia. Weisteen joulukoristetehtaan historia ja samalla teollinen valmistaminen Suomessa alkoi jo 1920- luvulla ja perheyritys jatkaa edelleen. Viennillä on merkittävä asema, sillä yli 80 % tuotannosta toimitetaan ulkomaille. Vientimaita Weisteellä on viime vuosina ollut noin 35. Häähullu nimityksen ohella olen saanut kuulla, että olen myös jouluhullu. En siis ole voinut olla hypistelemättä matkoillani Lontoon, Berliinin, Pariisin, Brysselin ja muiden Euroopan pääkaupunkien tavaratalojen jouluosastojen ihastuttavia joulukoristeita. Kukapa tietää, kuinka moni niistä onkin ollut suomalaisen Weisteen tekemiä.  


Kutsukortit oli jo lähetetty muutama viikko sitten.Nyt vihdoin pääsimme kattamaan Frozen pöytää.  Jokaiselle lapsukaiselle oli tehty oma nimikkopaikka.  Decora Housen ihanat Frozen astiat sekä jäänsinisen pöytäliinan päälle laitettava vaaleansininen lumihiutale kaitaliina loivat ihanan, sinisen,  jäisen ja lumisen tunnelman. Keskellä pöytää koristi valkoinen koristepuu, jossa roikkui Frozen lumihiutaleita. Weisteen upea turkoosinvärinen lumihiutaleilla koristeltu koristeköynnös ja ihanat turkoosin väriset luistin joulupallot antoivat pöydälle lisää säihkettä. 








Pikkuinen jääprinsessa maisteli suklaakonvehteja. Pian pienet kasvot olivat täynnä suklaata mutta sitä prinsessa ei huomannut, sillä hänellä oli liian kiire pomppia ilmapallojen kanssa. Valokuvaajallamme , Domilla oli täysi työ retuseerata suklaatahrat pois,  jotta ne eivät näkyisi kuvissa.





Vielä piste iin päälle. Sonja Crockford, The Art of Cake loihti päivänsankarille upean Frozen kakun. Kauniit lumihiutaleet, Elsa ja Anna olivat todella lapsille mieluisia. Illalla ennen höyhensaarille menoa Pikku Jääprinsessa söi vielä iltapalaksi lumiukko Olafin pään. Makeita unia!

                                                                 ( Kuva Orchidea)

Kiitokset upealle valokuvaajallemme DMK Photographyn Dominika Montonen-Koivistolle. Lapsikin aistii Domin ammattitaidon ja rehellisen iloisen ilmapiirin kuvia otettaessa.  Saimme ihania kuvia. Viereisessä huoneessa oli hauska kuunnella jääprinsessan ja Domin naurun kihertelyä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti