keskiviikko 8. helmikuuta 2017

80-vuotis juhlat italialaisella teemalla

                         80-vuotis juhlat italialaisella teemalla
                                         Benvenuti tutti!



Juhlat alkoivat Luciano Pavarotin O Sole Mio-kappaleen soidessa. Iso suku ja paljon vieraita ja hälinää. Vieraiden kädet viuhtoivat kuin Italiassa ja tunnelmaa voisi kuvailla italialaishenkiseksi. Mahtavan Pavarotin laulaessa ei kenellekään jäänyt epäselväksi juhlien luonne.
Päivänsankari, 80-vuotias, nuoruudessaan entinen tanssinopettaja Tanssikoulu Åke Blomqvistin ajoilta, oli aina halunnut matkustaa Italiaan mutta valitettavasti toive ei ollut toteutunut. Niinpä lapset ja lapsenlapset ja lastenlastenlapset halusivat järjestää isoäidille juhliin pienen palan Italiaa, pienen palan unelmaa.





Yllätys oli suuri, kun isoäiti sai lahjaksi Rooman matkan. Lentoliput ja hotelli oli ostettu jo valmiiksi. Nyt ei sitten muuta kuin passia hakemaan ja huhtikuussa matkaan, tutustumaan Bella Italiaan.

Ruualla on suuri merkitys italialaisissa juhlissa ja niin toki Suomessakin. Catering oli loihtinut upean menun ja kattanut sen myös kauniisti ja teeman mukaisesti. Italialaiset herkut sopivat hyvin yhteen myös puhtaasti suomalaisten herkkujen rinnalle. Suussasulavat italialaiset oliivit eivät jättäneet ketään kylmäksi ja päivänsankarin herkku suomalainen graavilohi oli loistavaa. Vaikka teemana olikin Italia, niin raaka-aineet olivat puhtaasti suomalaista  Muut pöytäkoristeet, kukat, viinipullot, ruutuliinat ja buffee-pöydän herkkä ruusuliina olivat minun käsialaani. 
Ohjelmasta piti huolen päivänsankarin vanhin poika (jos oltaisiin Italiassa, niin varmasti olisi yksi mafiosoista) sekä tietenkin suvun pää eli isoisä Aslak.






Tilaisuuden kauniit kukat, oliivin oksat, ja pistaasit saatiin Floramoren aina niin uskomattoman ihanalta Tanjalta. Vanhasta ikkunaruudusta luotiin upea koriste buffee-pöydän päälle.
Juhlat jatkuivat aina puoleen yöhön asti, jonka jälkeen nuoriso lähti jatkoille vielä viettämään iltaa ja vanhemmat vieraat kotiin nukkumaan. Jokaisella oli varmasti vatsa täynnä mahtavia herkkuja ja hyvä mieli onnistuneista juhlista.